Lactium® je hydrolyzát mliečneho proteínu, ktorý získal v roku 2004 bronzovú medailu za Best Inovation in Health Ingredients Europe (HIE) – Najlepšia inovácia zo zdravotných ingrediencií v Európe.
Ako vzniklo Lactium®?
Vedci zistili, že pokojný stav, ktoré má bábätko po vypití mlieka, je spojený s enzýmami prítomnými v jeho trávení. Čím sme však starší, túto schopnosť strácame. Vedcom vo Francúzsku sa po 12-tich rokoch výskumu podarilo hydrolizáciou mliečneho proteínu vytvoriť látku Lactium®. Prirodzenou cestou tak dokáže človeku prinavrátiť schopnosť vyprodukovať bioaktívny peptid, prítomný u bábätiek po vypití mlieka.
Lactium®je držiteľom certifikátu o najvyššej bezpečnosti GRAS (Peptony - Lactium®- Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv FDA).
Sirup je vhodný už od 3 rokov.